Giada with MIDI Drum Pad?

Post Reply
tawm
F1 - Bilberry
Posts: 1
Joined: Sun Jul 19, 2015 2:30 am

Giada with MIDI Drum Pad?

Post by tawm » Sun Jul 19, 2015 2:35 am

Absolutely loving this software, but I can't quite seem to get my drum pad to play nice.

When I create a new sample channel and set the key press to a trigger on my drum pad, it will double fire the sample (note on/off).

I then bind key release to the same pad and now the note seems cut off. I've tried one shot basic, press, etc but nothing will allow me to smoothly play the samples.

Any recommendations to get this working like a sample pad?

User avatar
FFT
F14 - Syrian Rue
Posts: 518
Joined: Thu Mar 08, 2012 6:51 pm

Re: Giada with MIDI Drum Pad?

Post by FFT » Sun Jul 19, 2015 6:29 am

Hi tawm,

That's a known issue. It happens when your device does not send a real Note Off, but a Note Off with velocity 0 (or 127). Go to the configuration window, MIDI tab and check "Device does not send NoteOff". That should fix your troubles ;)

lenny
F5 - Eucalyptus
Posts: 6
Joined: Wed Jul 15, 2015 8:54 am

Re: Giada with MIDI Drum Pad?

Post by lenny » Sun Jul 19, 2015 7:46 am

Hi ...I hadthe same problem with a drum pad I used into my microcontroller (microcontroller spits out midi) ...My problem was 'bounce' ... when you do a digital read (for instance), you can get a bit of bounce from the drum pad, resulting in double triggering ... I fixed it by slowing down the digital read on the microcontroller by adding 'delay (1);'

Post Reply