Confusion about midi output - misunderstanding?

Post Reply
danh
F5 - Eucalyptus
Posts: 7
Joined: Tue Jan 22, 2013 8:32 pm

Confusion about midi output - misunderstanding?

Post by danh » Fri Jun 28, 2013 7:47 pm

Hi there,
I was glad to see that giada 0.7.x should support midi output.
But I'm a bit confused by now, because I can't find a way to configure the midi output device or channel and stuff.
Or did I misunderstand something and giada is not able to send midi output to any connected device?! I wanted to try to get the midi output in my dmx lighting software and "abuse" giada for programming simple light sequences. ;-)

User avatar
FFT
F14 - Syrian Rue
Posts: 512
Joined: Thu Mar 08, 2012 6:51 pm

Re: Confusion about midi output - misunderstanding?

Post by FFT » Fri Jun 28, 2013 10:11 pm

Hi danh,
Giada 0.7.x is "approaching" to MIDI output. At the moment MIDI messages are sent only internally, e.g. from the Piano Roll Editor to VST instruments. In the next version (0.7.2) it will be possible to send MIDI events outside Giada, so that you can program any physical device ;) .

User avatar
nesbit
F9 - Lavender
Posts: 36
Joined: Thu May 02, 2013 2:35 pm

Re: Confusion about midi output - misunderstanding?

Post by nesbit » Sat Jun 29, 2013 5:34 am

FFT wrote:Hi danh,
Giada 0.7.x is "approaching" to MIDI output. At the moment MIDI messages are sent only internally, e.g. from the Piano Roll Editor to VST instruments. In the next version (0.7.2) it will be possible to send MIDI events outside Giada, so that you can program any physical device ;) .
I can't wait!!!

danh
F5 - Eucalyptus
Posts: 7
Joined: Tue Jan 22, 2013 8:32 pm

Re: Confusion about midi output - misunderstanding?

Post by danh » Sat Jun 29, 2013 6:01 pm

Ok very good news. I'll wait patiently for the next version than. :)

Giada is really getting better and better, very nice work!

Post Reply